I 2016 brændte Svinkløv. Det berømte badehotel på kanten af det vilde Vesterhav gik op i røg. Sommerlivet i hvide badekåber og naturstilhed havde udfoldet sig her i den yderste klitrække siden 1925.

Tre år efter den ødelæggende brand er badehotellet genopført, tegnet af Praksis Arkitekter og rejst med respekt for det gamle og sans for det nye. Og i maj 2019 kunne badehotellet med de berømte farvede stuer og småsprossede hvide hejsevinduer slå dørene op på ny.

Vi besøger forpagterparret Louise og Kenneth Toft-Hansen på bagkant af deres første sæson på det nye Svinkløv. De fortæller om stedets helt særlige stemning og hvorfor gæsterne ikke skal have wi-fi. De forklarer, hvordan man balancerer mellem nostalgi og nyskabelse, når et elsket sted skal genskabes og de giver deres bud på, hvorfor hotellet vækker så stærke følelser, at man kan blive rasende over en ny version af valnøddelagkagen eller at der kommer bad og toilet på værelserne.

Du kommer også en tur i skinkerummet, hvor de 6 kilo tunge gullige og sorte skinker fermenterer i tre år før de kommer på hotellets morgenbord. Og Kenneth Toft-Hansen, der vandt Bocuse d’Or - det uofficielle verdensmesterskab for kokke - i 2019, fortæller om det naturlige og biodynamiske køkken han gerne vil skabe på Svinkløv. Et sted hvor råvarerne bestemmer dagens menu og alting laves fra bunden.

Medvirkende: Kenneth og Louise Toft-Hansen, forpagtere

Realdania Podcast er produceret af Susanna Sommer

Læs mere om genopførelsen af Svinkløv Badehotel på Realdanias hjemmeside https://realdania.dk/projekter/svinkl%C3%B8v-badehotel 

Share | Download