Realdania Podcast

#2 Camønoen: Øvilje, stolthed og flere turister

March 2, 2017

Tag med på vandretur på Camønoen, hvor det pibler frem med store og små projekter langs den nye 172 km lange vandrerute, som er skabt i samarbejde mellem Møns Museum, Vordingborg Kommune og lokale borgere.

Susanna Sommer møder både campingpladsejeren, der vil vise Møns helt særlige mørke frem og kemikeren, der har slået sig på lægeurter og sennepsproduktion og som ikke gider turister, men gerne vil have gæster.

På turen langs klinter, strandenge, gravhøje, skovstier og kirker, stopper vi ved nogle af de ni nye Camønopauser. Det er runde bænke spredt i landskabet med en dagsrejse imellem, hvor vandrene kan falde i snak, få strøm på telefonen, vand i flasken eller besøge nogle af de mange ildsjæle, der har engageret sig i Camønoen. Og  du får også forklaringen på, hvordan en vandrerute kan skabe et helt nyt lokalt fællesskab og tiltrække tusindvis af nye turister.

Projektet er støttet af Realdanias kampagne Stedet tæller, som skal skabe positiv udvikling i yderområderne ved at finde og dyrke de lokale potentialer.

Medvirkende:

Jeanette Lopez-Zepeda, daglig leder Møns Museum.

Dorte Feldtfoss, registrator

Keld Møller Hansen, direktør for Museum Sydøstdanmark

Anette Syska, tidligere projektlede på Camønoen

Ole Eskling, Campingplads Møns Klint

Jette Stauner, Vordingborg Kommune

Finn og Sofie, ejere af Klintholm Bed og Breakfast

William Houman, sennepsproducent

 

Læs mere på  https://realdania.dk/samlet-projektliste/camoenoen